In domeniul instalațiilor electrice și automatizărilor industriale furnizăm servicii complexe și complete, la cheie, începând de la faza de proiectare, continuând cu producția, instalarea, punerea în funcțiune și instruirea personalului.  O parte importantă a serviciilor noastre o reprezintă serviciul de garanție și post-garanție pentru întreaga durată de viață a echipamentelor.

Realizăm atât lucrări de optimizare, reabilitare cât și implementări de proiecte noi, complet automatizate, pentru diverse domenii industriale.

Consultanță

Cu 20 de ani de experiență în proiecte finalizate cu succes pe plan național și internațional, oferim clienților noștri servicii de consultanță pentru realizarea instalațiilor electrice industriale de orice tip. Consultanța în domeniul instalațiilor electrice are ca obiectiv alegerea soluției optime din punct de vedere tehnic și economic, conforme cu cerințele și necesitățile clientului. Oferim consultanță cu privire la fezabilitatea unui proiect cu scopul de a identifica alternative viabile, oferindu-i clientului posibilitatea de a alege soluția optimă.

Firma Eltrex oferă servicii de consultanță atât pentru realizarea unor instalații electrice noi cât și pentru modernizarea și reabilitarea instalațiilor existente pentru reducerea consumului de energie, creșterea productivității sau scăderea costurilor de exploatare.

Elaborare concept

Ne implicăm în toate etapele de realizare a proiectelor de instalații electrice industriale, pornind de la elaborarea conceptului până la implementare, astfel încât să livrăm soluții performante pentru cele mai ridicate standarde.

Urmărim conceperea și elaborarea unor soluții performante și viabile care vin în întâmpinarea nevoilor și cerințelor clienților noștri cu scopul de a oferi proiecte de eficiență energetică ridicată care să nu genereze costuri investiționale, de mentenanță și exploatare în timp ridicate.

Analizăm specificațiile în detaliu, efectuăm inspecția amănunțită a locațiilor dumneavoastră, urmărind identificarea la fața locului a necesităților și condițiilor existente. Aceste constatări și informații sunt folosite de către dezvoltatorii și designerii noștri pentru a crea conceptul necesar și cea mai bună configurație a echipamentelor și instalațiilor.

Proiectare

Cea mai importantă parte a unui nou sistem electric este faza de proiectare. Este esențial ca sistemul electric să fie proiectat corespunzător în această fază timpurie pentru a ne asigura că va fi eficient și fiabil. Vom comunica cu dumneavoastră pe parcursul procesului de proiectare pentru a ne asigura că cerințele dumneavoastră sunt îndeplinite.

Echipa noastră de specialiști are o experiență vastă în activitatea de proiectare în domeniul instalațiilor electrice industriale. Instalațiile sunt proiectate sistematic, riguros și verificate atent astfel încât să permită implementarea optimă în practică.

Departamentul nostru de Proiectare vă va oferi nu numai proiectarea și dezvoltarea, ci va supraveghea complet întregul proiect. Vom verifica precizia și calitatea producției, asigurând punerea corectă în funcțiune a întregului echipament. De asemenea, vom dezvolta și furniza toate documentele necesare.

Folosim software avansat, cum ar fi AutoCAD sau Eplan pentru a planifica sistemele noastre electrice. În acest fel, putem vizualiza proiectul, afla care sunt cerințele fizice și planifica un sistem.

Execuție

Executăm proiecte “la cheie” de instalații electrice industriale, inclusiv automatizări industriale complexe, sisteme SCADA. Cheia succesului acestor proiecte complexe stă în managementul adecvat al proiectului, coordonarea tehnică, utilizarea materialelor de calitate și nu în ultimul rând într-o echipă experimentată și instruită să facă față provocărilor. Respectăm cerințele contractelor în termeni de performanță, costuri, timp, calitate și satisfacția clienților.

Toate echipamentele realizate sunt testate și livrate cu marcajul CE în conformitate cu normativele de referință în vigoare și cerințele specifice fiecărui proiect.

Compania noastră poate să asigure fiabilitate maximă, profesionalism și conformitate în execuția echipamentelor și instalațiilor electrice, calitatea livrată de noi fiind unul dintre punctele noastre de excelență.

As Built

Echipa noastră întocmește documentația As Built care cuprinde și respectă etapele și modalitățile de realizare propriu-zisă a lucrărilor de instalații electrice.

Documentația As Built se realizează pe parcursul derulării lucrărilor și se actualizează post-execuție și punere în funcțiune, în conformitate cu realitatea de pe teren. Aceasta pentru că pe întreaga derulare a procesului de execuție și punere în funcțiune intervin modificări firești ale conceptului inițial – cerințe suplimentare ale beneficiarului, situații neprevăzute, revizii, dispoziții de șantier, detalii lipsă din proiectul inițial, diverse greșeli.

Punere în funcțiune

Oferim lucrări “la cheie”, începând de la consultanța tehnică până la punerea în funcțiune, precum și suport constant clienților noștri în timpul funcționării echipamentelor livrate de compania noastră.

Punerea în funcțiune a instalațiilor este efectuată de profesioniști cu experiență, dotați cu aparatură și instrumente de primă calitate, conforme cu echipamentele instalate. În mod obligatoriu, marcăm toate aparatele și conexiunile cu etichete și descriptori pentru a asigura identificarea ușoară a elementelor instalației.

Instruire personal

Realizăm instruirea personalului clientului pentru cunoașterea de către acesta a instalațiilor și echipamentelor atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al service-ului și mentenanței preventive.

Toate echipamentele și instalațiile livrate pot fi însoțite de programe de instruire pentru personalul interesat în utilizarea și întreținerea corectă a echipamentelor și instalațiilor electrice, în vederea cunoașterii produselor, a caracteristicilor tehnologice și funcționale.

Instruirea personalului poate avea loc la punerea în funcțiune a echipamentelor dar și periodic, pentru echipamentele care necesită activitate programată de mentenanță.

De asemenea, o parte integrantă a serviciilor noastre în domeniul automatizării industriale și instalațiilor electrice o reprezintă livrarea documentelor care facilitează utilizarea eficientă a instalațiilor executate:

Vom elabora pentru dumneavoastră:

  • Proiectul tehnic și documentația finală “As Built”
  • Instrucțiuni de exploatare, întreținere și siguranță
  • Documentația de evaluare a riscurilor

Mentenanță în garanție și post-garanție

Munca noastră nu se încheie odată cu predarea proiectului, ci rămânem alături de dumneavoastră prin servicii complete de mentenanță în garanție și post-garanție, pentru toate echipamentele și instalațiile livrate.

Dispunem de personal tehnic specializat și certificat de către firmele producătoare pentru coordonarea și execuția lucrărilor de întreținere, revizii și reparații la toate echipamentele și utilajele electrice aflate atât în perioada de garanție cât și de post-garanție.

Statistic, un procent mare din reparații poate fi prevenit, de aceea asigurăm activitatea de întreținere periodică planificată în baza unui contract de service, conform specificațiilor cuprinse în documentația tehnică a echipamentelor. Cu ajutorul mentenanței periodice planificate se poate asigura un control mai bun asupra costurilor și se reduc pierderile cauzate de defecțiuni. Aceste operații asigură funcționarea continuă a fluxului de producție, simpla verificare a echipamentelor poate preveni apariția unor cheltuieli neprevăzute.

Vă stăm la dispoziție pentru proiectarea și implementarea echipamentelor de automatizare industrială și instalații electrice!

Contactează-ne