Electrical Installation Kiln D7 – D12 – NGK Dabrowa

/ / Electrical Installation Kiln D7 – D12 – NGK Dabrowa
Electrical Installation Kiln D7 – D12 – NGK Dabrowa 2020-05-22T10:57:54+00:00

Detalii proiect

Categorie:

An proiect:

2019

Client:

Eisenmann [NGK]

Industrie:

Automotive

Locație:

Dabrowa, Polonia

Servicii:

Automatizari – automatizari de cuptoare, automatizari de proces

NGK8 este un proiect Eisenmann ce presupune construcția în Dabrowa Gornicza, Polonia, a unei noi fabrici de tratare termică a filtrelor de ceramică folosite în domeniul automobilelor la instalația de evacuare a gazelor de eșapament a autoturismelor. În cadrul lucrării, Eltrex se va ocupa de instalații electrice de automatizare pentru 3 linii de producție, formate individual din 4 cuptoare: 2 electrice (Sintering) și 2 pe gaz (Roller Kiln și Debindering). Fiecare dintre aceste 3 grupe are în componență conveioarele – mecanismul de transport al materiei prime.

Echipa Eltrex se va ocupa de ambele componente ale proiectului, partea de proces ce cuprinde 6 tablouri electrice și partea de conveior ce include 8 tablouri electrice pentru fiecare linie de productie:

Pentru finalizarea acestui proiect se anticipează utilizarea a 80.000 de metri de cabluri cu secțiuni ale conductoarelor între 0.25 mmp. și 150 mmp., inclusiv profinet și fibră optică, care vor fi utilizați în alimentarea cu energie a:

  • Rezistențelor prin care se face încălzirea cuptoarelor electrice
  • Motoarelor, atât în partea de proces (ventilatoare), cât și în partea de conveioare (motoare ce angrenează mecanismul de mișcare al conveioarelor)
  • Arzătoarelor la cuptoarele cu gaz
  • Device-urilor prin care se controlează procesul tehnologic al întregului mecanism (presostate diferentiale, termocuple, senzori de presiune, clapete ale sistemelor de ventilație, electrovalve prin care se controlează debitul de aer, respectiv gaz, în procesul de combustie)
  • Senzorilor amplasați pe întregul conveior pentru a monitoriza și eficientiza procesul tehnologic
  • Senzorilor de proximitate prin care se reduce la minim probabilitatea accidentelor în timpul producției