Eltrex, partener în proiectul COMPASS de dezvoltare a noii fabrici B.Braun Pharmaceuticals

Eltrex câștigă licitația pentru realizarea instalațiilor electrice în cadrul celei mai mari investiții din județul Timiș a anului 2018. Astfel, Eltrex întră în consorțiul de firme care va construi noile hale ale companiei germane B.Braun Pharmaceuticals.

Proiectul COMPASS (Complex for Production, Administration, Shared Services and Regional Supplies), care se află în prima etapă de dezvoltare, are o suprafață totală construită de peste 30.000 mp și va cuprinde un centru regional de distribuție, un centru de cercetare-dezvoltare și servicii științifice, un centru administrativ și o nouă fabrică de soluții perfuzabile.

Echipa Eltrex va realiza proiectul tehnic si de detaliu al instalatiilor electrice și va executa:

  • Instalațiile de alimentare și de distributie a energiei electrice pentru cele 8 clădiri – MT si JT
  • Instalațiile de iluminat normal și de siguranță – interior si exterior
  • Instalațiile interioare de distributie – prize și forță
  • Instalațiile de echipotențializare și de legare la pământ
  • Instalațiile de protecție împotriva loviturilor de trăsnet

În cadrul instalațiilor pentru exterior, vor fi montați peste 50 de stâlpi de iluminat și se vor executa lucrările electrice pentru platforme, drumuri și utilitățile din incintă precum: foraje, rezervoare, pompe de incendiu, etc. Totodată, se va instala un grup electrogen de 1000 kVA care poate furniza energie electrică în cazul unei pene de curent.

Alimentarea cu energie electrică a complexului de clădiri a fost impartita in 3 zone. Fiecare zona este alimentata pe medie tensiune, realizand-se o bucla inchisa. Puterea transformatoarelor pentru cele trei zone este de: 2 x 1600 kVA + 1000 kVA + 1600 kVA. În ceea ce privește distribuția energiei electrice pentru clădiri, aceasta se va realiza prin 43 de tablouri electrice ce vor avea ca sursă 3 tablouri generale alimentate prin tronsoane de bare capsulate de 2500 A respectiv 1600 A.

Pentru iluminatul din interiorul clădirilor, s-a prevazut posibilitatea reglării nivelului de iluminare. Prin urmare, corpurile de iluminat vor fi dotate cu drivere DALI pentru a permite ajustarea luminii în funcție de necesități.

2018-08-23T10:32:14+00:00