Am finalizat montarea platformelor pentru CTA-uri la Continental AP Timișoara

Continental AP, una dintre cele mai mari corporații, a ales încă o dată firma noastră pentru a îmbunătăți condițiile de muncă ale angajaților săi. Am realizat un sistem nou de ventilație și climatizare în ariile Calandrare, Extrudare și Cutting în hala 1.

Proiectul condus de Eltrex în calitate de antreprenor general, înglobează patru pachete:

 

  • Structuri metalice
  • HVAC
  • Instalații electrice
  • BMS și automatizare

În ceea ce privește partea de structuri metalice, Eltrex a executat și montat 6 platforme de susținere a CTA-urilor, cu o greutate totală de 140 tone de oțel zincat. Platformele sunt montate în exterior, picioarele acestora fiind construite în interiorul halei, fie prin cămășuirea stâlpilor de beton existenți, fie prin montarea unor stâlpi noi. Am executat și montat o platformă interioară pe 2 nivele (20 tone de oțel) pentru stația de răcire. De asemenea, am realizat un perete de protecție în zona High Bay Storage (15 tone de oțel).

Partea de HVAC a constat în achiziționarea și instalarea pe platformele exterioare a 6 CTA-uri de 45000m3/h, 3 CTA-uri de 40000m3/h, 1 CTA 30000m3/h. Acestea au fost echipate și racordate la tronsoanele de tubulatură construite in interior. S-a achiziționat și instalat un chiller nou cu capacitatea de răcire de 1244 kW și un turn de răcire cu capacitatea de răcire de 1450.6 kW. Am modificat complet stația veche de răcire, care continea 3 chillere, pentru a putea integra noul chiller. Am conectat 10 pompe care să deservească noul sistem de răcire. De asemenea, am realizat peste 40 de tronsoane de tubulatură de ventilație, cu lungimi între 50 și 80 m, executată integral în zona de producție.

A urmat apoi partea noastră favorită, cea de instalații electrice. Am realizat 4 tablouri de alimentare și automatizare a CTA-urilor, un tablou de forță și alimentare chiller, două tablouri de alimentare și control al pompelor, 2 tablouri de distribuție și un tablou de UPS. Am livrat și instalat peste 200 bucăți de elemente de câmp precum: senzori, presostate, actuatoare, vane cu trei căi necesare unei bune funcționări a sistemului HVAC la standardele CAP. Am executat trasee de pat de cabluri pe lângă instalațiile deja existente, alimentarea tablourilor, a echipamentelor HVAC, a elementelor de câmp și a corpurilor de iluminat. Am pozat peste 3000 m de cablu NYY-J 1x150mmp pe traseele din interiorul halei și peste 2000 m de cablu NYY-J 1X185mmp. Am realizat instalația de legare la pământ și de protecție împotriva incendiului.

În ceea ce privește partea de BMS și automatizare, am realizat automatizarea locală a CTA-urilor și a stației de răcire (chillere, turn de răcire, pompe) prin preluarea a peste 3500 de semnale din câmp și am realizat softul de conducere automată a acestora. În urma automatizării, tot sistemul funcționează în mod automat, menținând temperatura în hale constantă, în funcție de stpoint-urile setate din BMS. Totodată, instalația a adus un aport de aer proaspăt care a îmbunătățit condițiile de muncă din interior. Am integrat în BMS (platforma WinCC) toate echipamentele automatizate local, am monitorizat consumurile pe toate tablourile și am monitorizat parametrii din hală (temperatură, umiditate etc). Am automatizat întregul sistem HVAC, astfel încât să funcționeze unitar.

 

 

2020-03-03T06:30:37+00:00