Am finalizat montarea platformelor de CTA-uri la Continental AP Timișoara

Continental AP, una dintre cele mai mari fabrici din Romania, a ales încă o dată firma noastră pentru un proiect de anvergura – realizarea noului sistem de ventilație și climatizare în ariile Calandrare, Extrudare și Cutting în hala 1.

Proiectul condus de Eltrex în calitate de antreprenor general, înglobează patru pachete:

  • Structuri metalice
  • HVAC
  • Instalații electrice
  • BMS și automatizare

În ceea ce privește pachetul de structuri metalice, Eltrex a executat și montat 6 platforme de susținere a CTA-urilor, cu o greutate totală de 140 tone de oțel zincat. Platformele sunt montate în exterior, picioarele acestora fiind construite în interiorul halei, fie prin cămășuirea stâlpilor de beton existenți, fie prin montarea unor stâlpi noi. Am executat și montat o platformă interioară pe 2 nivele (20 tone de oțel) pentru stația de răcire. De asemenea, am realizat un perete de protecție în zona High Bay Storage (15 tone de oțel).

Proiectul de HVAC a constat în achiziționarea și instalarea pe platformele exterioare a 6 CTA-uri de 45000m3/h, 3 CTA-uri de 40000m3/h, 1 CTA 30000m3/h. Acestea au fost echipate și racordate la tronsoanele de tubulatură construite in interior. S-a achiziționat și instalat un chiller nou cu capacitatea de răcire de 1244 kW și un turn de răcire cu capacitatea de răcire de 1450 kW. Am modificat complet stația veche de răcire, care continea 3 chillere, pentru a putea integra chillerul nou. Am conectat 10 pompe care să deservească noul sistem de răcire. De asemenea, am realizat peste 40 de tronsoane de tubulatură de ventilație, cu lungimi între 50 și 80 m, executată integral în zona de producție.

La capitolul instalatii electrice, am executat 3 tablouri de alimentare și automatizare a CTA-urilor, un tablou de forță și alimentare chiller, două tablouri de alimentare și control al pompelor, 2 tablouri de distribuție și un tablou de UPS. Am livrat și instalat peste 200 de elemente de câmp precum: senzori, presostate, actuatoare, vane cu trei căi necesare unei bune funcționări a sistemului HVAC la standardele CAP. Am executat traseele de cablu peste zona de productie, avand permanent grija sa nu afectam fluxul tehnologic si respectand toate normale de SSM. Tablourile noi au fost alimentate utilizand peste 3000 m de cablu NYY-J 1x150mmp si 2000 m de cablu NYY-J 1X185mmp.

În ceea ce privește partea de BMS și automatizare, am realizat automatizarea locală a CTA-urilor și a stației de răcire (chillere, turn de răcire, pompe) prin preluarea a peste 3500 de semnale din câmp și am realizat softul de conducere automată a acestora. Tot sistemul funcționează în mod automat, menținând temperatura în hale constantă, în funcție de setpoint-urile setate din BMS. Au fost integrate în BMS (platforma WinCC) toate echipamentele astfel incat clientul poate sa monitorizeze si sa controleze individual fiecare element. Totodata, din BMS beneficiarul poate urmari evolutia consumurilor sub forma de grafic dar si in raport cu temperaturile si gradul de umiditate din hala.

 

 

2020-11-17T12:51:09+00:00