Continental AP – HVAC Cutting, Calandering, Extruder

Descrierea proiectului

  1. Structuri metalice

Executia si montarea a 6 platforme de sustinere a CTA-urilor, cu o greutate totala de 140 tone de otel zincat. Platformele sunt montate in exterior, picioarele acestora fiind construite in interiorul halei fie prin camasuirea stalpilor de beton existenti fie prin montarea unor stalpi noi.

  1. HVAC 

Au fost instalate 6 CTA-uri de 45000 m³/h, 3 CTA-uri de 40000 m³/h, 1 CTA 30000 m³/h. Am executatat echiparea acestora si racordarea lor la tronsoanele de tubulatura construite in interior. Totodata a fost instalat un chiller nou cu capacitatea de racire de 1244 kW si a unui turn de racire cu capacitatea de racire = 1450.6 kW. A fost modificata complet statia veche de racire pentru a putea integra noul chiller. Achizitia, montarea si conectarea a 10 pompe care sa deserveasca noul sistem de racire.

  1. Instalatii electrice 

Realizarea a 4 tablouri de alimentare si automatizare a CTA-urilor, 1 tablou de forta si alimentare chiller, 2 tablouri de alimentare si control al pompelor, 2 tablouri de distributie, 1 tablou de UPS.

Livrarea si instalarea a peste 200 bucati de elemente de camp cum ar fi: senzori, presostate, actuatoare, vane cu 3 cai necesare unei bune functionari a sistemului HVAC, in conformitate cu standardele CAP.

Executia traseelor de pat de cabluri pe langa instalatiile deja existente, alimentarea tablourilor, a echipamentelor HVAC, a elemente de camp si a corpurilor de iluminat. Pozarea a peste 3000 m cablu NYY-J 1×150 mm² pe traseele din interiorul halei si peste 2000 m cablu NYY-J 1X185 mm².

  1. BMS si automatizare 

Automatizarea locala a CTA-urilor si a statiei de racire (chillere, turn de racire, pompe) prin preluarea a peste 3500 de semnale din camp si realizarea softului de conducere automata a acestora. Intregul sistem va functiona in mod automat, mentinand temperatura constanta in hale, in functie de valorile setate din BMS. Totodata, instalatia va aduce un aport de aer proaspat care sa imbunatateasca conditiile de munca din interior.

Integrarea in BMS (platforma WinCC) a tuturor echipamentelor automatizate local, monitorizarea consumurilor pe toate tablourile si monitorizarea parametrilor din hala (temperatura, umiditate, etc).

Automatizarea intregului sistem HVAC, astfel incat sa functioneze unitar.