Depozit si laboratoare pentru industria farmaceutica Timisoara – 30000 m²

Descrierea proiectului

Suprafata totala construita este de peste 30000 m² si cuprinde un centru regional de distributie, un centru de cercetare-dezvoltare si servicii stiintifice, un centru administrativ si o noua fabrica de solutii perfuzabile.

Echipa Eltrex a realizat proiectul tehnic si de detaliu si a executat urmatoarele instalatii:

  • Distributie energie electrica pentru cele 8 cladiri – MT si JT
  • Iluminat normal si de siguranta interior si exterior – peste 2000 de lampi
  • Instalatii electrice de iluminat și prize pentru camerele curate
  • Instalatii interioare de distributie – de prize si forta
  • Surse de rezerva – grup generator 1100 kVA si 6xUPS (10 – 120 kVA)
  • Pamantare, echipotentializare, protectie impotriva loviturilor de trasnet

Alimentarea cu energie electrica a complexului de cladiri a fost impartita in 3 zone. Fiecare zona este alimentata pe medie tensiune, realizandu-se o bucla inchisa. Puterea transformatoarelor pentru cele trei zone este: 1600 kVA + 1000 kVA + 2500 kVA.

Pentru iluminatul din interiorul cladirilor, s-a prevazut posibilitatea reglarii nivelul de iluminare. Prin urmare, corpurile de iluminat au fost dotate cu drivere DALI pentru a permite ajustarea luminii in functie de necesitati din sistemul BMS. Pentru iluminatul de exterior au fost montati peste 50 de stalpi de iluminat si peste 20 de proiectoare montate pe cladiri.

In ceea ce priveste distributia energiei electrice pentru cladiri, aceasta s-a realizat prin 48 de tablouri electrice ce au ca sursa 3 tablouri generale alimentate prin tronsoane de bare capsulate de 2500 A, 1600 A, 4000 A.

Pentru alimentarea pompelor de incendiu si pentru sustinerea instalatiilor de siguranta si a altor instalatii alimentate de pe UPS-uri s-a montat un grup electrogen de 1100 kVA care intra automat in functiune in cazul unei pene de current, iar la revenirea tensiunii de retea sistemul cupleaza automat consumatorii pe retea, dupa care opreste grupul generator.

Proiecte asemanatoare