Eisenmann [NGK] – Electrical installation Kiln D7 – D12

Descrierea proiectului

NGK8 este un proiect Eisenmann ce a presupus constructia in Dabrowa Gornicza, Polonia, a unei noi fabrici de tratare termica a filtrelor de ceramica folosite in domeniul automobilelor la instalatia de evacuare a gazelor de esapament ale autoturismelor. In cadrul lucrarii, Eltrex s-a ocupat de instalatii electrice de automatizare pentru 3 linii de productie, formate individual din 4 cuptoare: 2 electrice (Sintering) si 2 pe gaz (Roller Kiln si Debindering). Fiecare dintre aceste 3 grupe are in componenta conveioarele – mecanismul de transport al materiei prime.

Echipa Eltrex s-a ocupat de ambele componente ale proiectului: partea de proces alcatuita din 6 tablouri electrice si partea de conveior alcatuita din 8 tablouri electrice pentru fiecare linie de productie.

Pentru finalizarea acestui proiect s-au utilizat 80000 m de cabluri cu sectiuni ale conductoarelor intre 0,25 mm² si 150 mm², inclusiv profinet si fibra optica, care vor fi utilizati in alimentarea cu energie a:

  • Rezistentelor prin care se face incalzirea cuptoarelor electrice
  • Motoarelor, atat in partea de proces (ventilatoare), cat si in partea de conveioare (motoare ce angreneaza mecanismul de miscare al conveioarelor)
  • Arzatoarelor la cuptoarele cu gaz
  • Device-urilor prin care se controleaza procesul tehnologic al intregului mecanism (presostate diferentiale, termocuple, senzori de presiune, clapete ale sistemelor de ventilatie, electrovalve prin care se controleaza debitul de aer, respectiv gaz, in procesul de combustie)
  • Senzorilor amplasati pe intregul conveior pentru a monitoriza si eficientiza procesul tehnologic
  • Senzorilor de proximitate prin care s-a redus la minim probabilitatea accidentelor in timpul productiei

Proiecte asemanatoare