Eisenmann [NGK] – Electrical installation PTC2

Descrierea proiectului

NGK7 a fost un proiect Eisenmann ce a presupus constructia in Gliwice, Polonia, a unei noi fabrici de tratare termica a filtrelor de ceramica folosite in domeniul automobilelor la instalatia de evacuare a gazelor de eșapament a autoturismelor. In cadrul lucrarii, Eltrex s-a ocupat de instalatiile electrice de automatizare pentru linia de productie formata dintr-un cuptor pe gaz si conveioarele aferente – mecanismul de transport al materiei prime.

Partea de proces al acestui proiect a fost compusa din:

  • 1 cuptor cu incalzire pe gaz – care a avut in componenta aproximativ 90 de grupe de arzatoare si 30 de ventilatoare pentru recircularea aerului in interiorul lui
  • statie de tratare a noxelor (RTO+DeNox), unde au fost cablate si conectate o serie de filtre si echipamente de filtrare a noxelor

Partea de proces a avut in componenta 9 tablouri electrice de automatizare si forta pentru alimentarea motoarelor ventilatoarelor.

Partea de conveioare a acestui proces a fost compusa din 2 linii de conveioare, una in interiorul cuptorului si una in exterior. Transportul materiei prime si a produsului finit a fost facut cu ajutorul a aproximativ 40 de motoare si 4 mese de tip lift.

Partea de conveioare a avut in componeta 3 tablouri electrice de automatizare.

Pentru finalizarea acestui proiect s-au utilizat aproximativ 120000 de metri de cabluri cu sectiuni ale conductoarelor intre 0.25 mm² și 50 mm², inclusiv profinet fibra optica si cabluri speciale NiCrNi. Aceste cabluri s-au folosit pentru alimentarea:

  • Motoarelor – atat in partea de proces (ventilatoare), cat și in partea de conveioare (motoare ce angreneaza mecanismul de mișcare al conveioarelor)
  • Arzatoarelor cuptorului
  • Device-urilor prin care se controleaza procesul tehnologic al intregului mecanism (presostate diferentiale, termocuple, senzori de presiune, clapete ale sistemelor de ventilatie, electrovalve prin care s-a controlidat debitul de aer, respectiv gaz, in procesul de combustie)
  • Senzorilor amplasati pe intregul conveior pentru a monitoriza și eficientiza procesul tehnologic
  • Senzorilor de proximitate prin care s-a redus la minim probabilitatea accidentelor in timpul productiei

Proiecte asemanatoare